Obračuni za isplatu

U rujnu počinje isplata stare devizne štednje

10.08.2016.
u 11:00

Štediše Ljubljanske banke iz BiH konačno su dočekali dobre vijesti. Naime, kako doznaje ATV, obračuni za isplatu stare devizne štednje počet će stizati od rujna. Oko 250 milijuna eura s kamatama tijekom ove i iduće godine leći će na račune više desetaka tisuća štediša. Na adresu slovenskog Fonda za nasljedstvo do sada je stiglo više od 24 tisuće zahtjeva štediša iz BiH, a krajnji rok za podnošenje je do kraja 2017. godine. Prva tranša će, ako sve bude teklo po planu, biti za koji mjesec. Jedino u slučaju žalbi štediša stvari bi se mogle odužiti.

“Ako se korisnik slaže s našim obračunom sredstava, Fond će obračunati iznos nakon dva mjeseca od prijema obavijesti. Procjenjujemo da će prva rata štedišama Glavne poslovnice Sarajevo biti isplaćena krajem 2016. godine”, naveli su iz Fonda za nasljedstvo. Iako se presuda Europskog suda za ljudska prava treba primijeniti na četiri banke, neke na nju još uvijek nisu reagirale. Pa tako, dok će štediše Ljubljanske banke dobiti ono što su ulagali, štediše Invest, Jugo i Privredne banke na svoju štednju još će čekati. Više od 25 tisuća štediša te tri banke čeka oko 722 milijuna eura. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije