bez simptoma bolesti

U RS-u pod nadzorom 59 osoba, doputovali iz područja zahvaćenih virusom

Robert Anić/Pixsell
27.02.2020.
u 15:50

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 59 osoba koja su doputovala s područja zahvaćenih korona virusom bez simptoma bolesti, priopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Iz Instituta su napomenuli da zdravstveni nadzor, prema zakonu, podrazumijeva zdravstvene preglede i epidemiološko ispitivanje osoba koje su bila u kontaktu s licem oboljelim i/ili kliconošom od zarazne bolesti, ili su boravila u žarištu zarazne bolesti, javlja Srna. 

U priopćenju se navodi da je, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva, preporuka za građane koji su u posljednjih 14 dana boravili ili dolaze iz Italije, posebno na području sjeverne Italije, ali i Kine, Južne Koreje i Irana, da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja kako bi bili uzeti podaci, eventualno bile poduzete epidemiološke mjere, odnosno dani savjeti o daljnjem postupanju.

"U Republici Srpskoj do sada nije bilo prijavljenih oboljelih od virusa korona", navodi se u priopćenju. 

Od 31. prosinca do danas u svijetu su prijavljena 82.132 laboratorijski potvrđena slučaja oboljelih od virusa korona, uključujući 2.801 smrtni slučaj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije