Prvi čovjek Ljubuškog Nevenko Barbarić

U posljednjih 10 godina FBiH nam je uzela 6 milijuna KM

Nevenko Barbarić
20.02.2017.
u 09:00

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić govori o proteklim izborima na kojima je HDZ ostvario jednu od najvećih pobjeda dosada. Dotaknuo se i situacije unutar stranke, naglasivši kako nema podjela, te razloga promjena vodstva OO HDZ-a BiH Ljubuški. Barbarić govori i o svojoj ostavci na čelu ŽO HDZ-a BiH ZH županije te o neslaganjima sa stavovima pojedinih članova Vlade ZHŽ-a. On je ovom prilikom još jednom ponovio kako sukoba na relaciji Široki Brijeg - Ljubuški nema. Komentirao je i gospodarsku sliku Ljubuškog, za koju smatra da može biti bolja, privatizaciju poduzeća, ali i iseljavanje stanovništva.

Ljubušanke i Ljubušaci su vam dali povjerenje za četvrti mandat načelnika. Koji su prioritetni projekti koje planirate u iduće četiri godine?

- Još jednom želim zahvaliti biračima na ukazanom povjerenju. Dobiti četvrti mandat načelnika općine u sredini koja je počesto kritički raspoložena, uz kampanju koja je i ovaj put obilovala pokušajem diskreditacije, lažima, nerealnim obećanjima, u kampanji u kojoj sam opet, uvjetno rečeno, bio sam protiv svih, osobno mi nameće obvezu nastaviti raditi kao i do sada, a sve s ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta života na prostoru naše općine. Od planiranih projekata izdvojio bih izgradnju zapadne obilaznice i povrat prostora Duhanske stanice u općinsko vlasništvo, odnosno privođenje ovoga vrijednog prostora konačnoj namjeni. Jasno, podrazumijeva se i nastavak izgradnje ostale nužne infrastrukture, nastavak uređenja Ljubuškog, borbe za nove investicije, kao i nova radna mjesta.

Zanimljivo je da ste nakon dobivenih izbora zamijenili predsjednika OO. Zašto? Ima li sukoba u OO Ljubuški, posebice na relaciji mladi - stari? Što očekujete od novog vodstva?

- Na stranačkim tijelima, kao i do sada nakon izbora, radimo analizu. Imamo načelnika općine, gotovo dvotrećinsku većinu u Općinskom vijeću, rezultat je bolji nego ikad ranije. Iznad svih je naših očekivanja, no, stranački stasaju, kako se to kaže, “neki novi klinci”, a budući da imamo izbore već iduće godine, razumljivo je da smo odmah krenuli s pripremama.

Ovom prilikom bih zahvalio Anti Mišetiću, dosadašnjem predsjedniku, koji je stranku vodio posljednje dvoje izbore koje smo uvjerljivo dobili, na uspješnom vođenju stranke, ali i na stavljanju mandata predsjednika stranci na raspolaganje. U jednoj potpuno otvorenoj, tolerantnoj raspravi na stranačkim tijelima za novog predsjednika izabran je Toni Kraljević. Riječ je o čovjeku koji je uspješno vodio Radio Ljubuški, potom se nametnuo široj javnosti kao predsjednik Općinskog vijeća, a nakon polovine njegova sadašnjeg mandata može se konstatirati i kako vrlo uspješno obavlja poslove dopredsjednika županijske Vlade i ministra financija. Važno je napomenuti i kako Toni ima jako dobar imidž unutar stranačkog članstva. Zbog brojnih špekulacija, koje su posebno bile izražene u posljednjoj kampanji, moram reći kako je svih ovih godina stranka jedinstvena. Ne sjećam se da se po bilo kojoj odluci nekoga preglasavalo. Dakle, sukoba nema, pogotovo na relaciji stari – mladi.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije