uskoro počinje sezona

U Počitelju se očekuju stotine tisuća posjetitelja

Pocitelj
28.05.2016.
u 10:29

Tradicionalno, najviše turista očekuju iz Hrvatske, a do sada su brojni bili i Talijani, Španjolci, Nijemci te Francuzi

Turistička organizacija općine Čapljina i ove godine očekuje stotine tisuća posjetitelja u povijesnom gradiću Počitelj.

Iz tog općinskog odjela Feni su kazali da će sezona početi sljedeći mjesec i trajat će do kraja listopada, a u tom razdoblju će biti upriličene brojne kulturne aktivnosti.

Tradicionalno, najviše turista očekuju iz Hrvatske, a do sada su brojni bili i Talijani, Španjolci, Nijemci te Francuzi.

- Pojedinačne goste i turiste ne brojimo, a u okviru organiziranih posjeta u tijeku sezone Počitelj posjeti oko 130.000 ljudi - naveli su iz Turističke organizacije općine Čapljina.

O točnom broju, dodaju, teško je govoriti jer se od sredine devedesetih godina ulaz ne naplaćuje. Stoga, organizacija koja vodi takvu evidenciju ne raspolaže točnim podacima, a nadaju se da će Općina putem svojih službi urediti tu oblast.

U Počitelju su već u tijeku pripreme za sezonu. Domaćini uređuju ugostiteljske objekte, terase, suvenirnice i usputne štandove, a kao i ranijih godina gostima i turistima će biti ponuđeno od voća do umjetnina.

Također, planirano je održavanje predstava, izložbi, kolonija te raznih projekcija.

Počitelj, hercegovačko mjestašce satkano od kamena, smješten je pored magistralnog puta M-17 Sarajevo-Mostar-Čapljina, tri kilometra sjeverno od Čapljine.

Na liticama iznad Neretve dominiraju srednjovjekovne utvrde ispod kojih se nalazi naselje.

Počiteljom dominiraju orijentalni građevinski stilovi, koji s mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju posebnu dimenziju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?