Mostar: Drugi dani hercegovačkog meda

U petak dodjele priznanja i diploma

30.11.2016.
u 11:00

U nedjelju 27. studenoga 2016. godine u laboratoriju Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u sklopu Drugih dana hercegovačkog meda, održano je senzorsko ocjenjivanje meda. Na ocjenjivanju je bilo ukupno 95 uzoraka meda, a ono što je bitno istaknuti je da su svi zadovoljili kriterije pravilnika o medu i pčelinjim proizvodima.

Teška godina, a veliki odziv

Na čelu povjerenstva koje je ocjenjivalo dopremljene uzorke meda bio je dr. sc. Jozo Bagarić, a članovi prof. dr. sc. Dragan Bubalo, Saša Prđun, dipl. ing. agr., Dragan Jurković, dipl. ing. agr, Boras Kvesić i Muhamed Lapo. Glavni sponzor Drugih dana hercegovačkog meda bilo je Javno poduzeće Elektroprivreda HZ HB.

Predsjednik Udruge pčelara “Matica” iz Mostara Boras Kvesić istaknuo je kako su svi uzorci zadovoljavajuće i vrhunske kvalitete te iskoristio priliku i zahvalio svim sudionicima na velikom odzivu u ovako teškoj godini za pčelare zbog oskudice meda, izrazivši nadu da će sljedeća godina biti medonosnija za pčelare. A iz UP “Matica” Mostar pozivaju na svečanost dodjela diploma i priznanja koja će se održati u petak, 2. prosinca, u 15 sati u prostorijama Agronomskog fakulteta.

Predavanja

Na početku svečanosti svim nazočnima će se u uvodnom govoru obratiti v.d. dekana Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Danijela Petrović, a predavanja će se održati sljedećim redoslijedom:

“Uloga komorskog sustava u prilagodbi propisa pčelarstva RH u okviru EU” (Ernest Nad, dipl. oec.), “Organiziranost pčelarskih gospodarstava preko klastera” (Zvonimir Pajnić, dipl. org. rada) te na kraju “Deklariranje, patvorenje i standardi meda i drugih pčelinjih proizvoda” (doc. dr. sc. Jozo Bagarić).

Nakon tih predavanja, prigodnim obraćanjem Borasa Kvesića, predsjednika UP “Matica” Mostar, zatvorit će se ovogodišnja manifestacija. Spomenimo na kraju kako su organizatori manifestacije “Drugi dani hercegovačkog meda” Udruga pčelara “Matica” Mostar te Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije