Čitluk

U organizaciji Saveza GSS u BiH održana Savezna vježba potrage za nestalim osobama

03.07.2017.
u 07:30

U organizaciji Saveza Gorske službe spašavanja u BiH u prostorijama HGSS Čitluk - Međugorje održana je dvodnevna Savezna vježba potrage za nestalom osobom. A kako je domaćin te vježbe bio HGSS Čitluk - Međugorje, glavni voditelj Savezne vježbe - potrage bio je njezin pročelnik Žarko Pehar. Od njega smo doznali da su na toj izuzetno važnoj vježbi potrage sudjelovali predstavnici većine od 14 članica Saveza GSS u BiH. Kazao je da su, uz njih, na toj vježbi bili i predstavnici Federalne uprave za Civilnu zaštitu, članovi GSS iz Dubrovnika, čitlučki vatrogasci i dr.

- U Čitluku je u subotu prijepodne Sabahudin Spahović, pročelnik HGSS Jablanica, sudionicima vježbe održao stručna predavanja usko vezana za potrage nestalih i izgubljenih osoba. Istog dana poslijepodne u Međugorju (na potezu prema Šurmancima) vrlo uspješno je održan i praktični dio vježbe - potrage, gdje smo organizirali simulaciju potrage za nestalim djetetom, počevši od ulaska timova u teren do pretraživanja terena po zonama i svega ostalog kako to inače radimo. Temeljni značaj vježbe je unapređivanje potraga i potražnih akcija te osposobljavanje članova GSS-a koji već imaju iskustvo u traganju, ali i novih ljudi koji su nam se ove godine pridružili jer ih želimo uvesti u te potražne priče, učvrstili njihovo znanje te ujedno uvježbavati i vlastitu spremnost za potražne akcije - kazao nam je Žarko Pehar te zamoljen da komentira činjenicu da članovi HGSS Čitluk - Međugorje u potrage odlaze vlastitim automobilima rekao: - Ne znam što se tu više ima komentirati jer se to povlači već dugo, dugo vremena. Mislim da je krajnje vrijeme da se to riješi budući da smo mi služba koja stvarno radi jedan veliki naporan i odgovoran posao. Jednostavno, treba to konačno riješiti jer je doista žalosno. U vježbi je sudjelovalo čak 5 dronova.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije