orašje

U Orašju objavljeni rezultati: po 94 učenika se prijavilo u Školski centar fra Martina Nedića i u Srednju strukovnu školu

20.06.2016.
u 08:00

Objavljeni su rezultati prijava učenika iz prvog ljetnog upisnog roka za upis u prvi razred oraških srednjih škola u idućoj školskoj godini, piše Večernji list BiH. U Školski centar fra Martina Nedića Orašje prijavljeno je 94 učenika, a također 94 učenika prijavilo se za nastavak školovanja u Srednju strukovnu školu Orašje. - U ŠC fra Martina Nedića Orašje u opću gimnaziju prijavljeno je 27 učenika, u jezičnu 12, slobodnih mjesta ima još 18, a za smjer ekonomski tehničar predano je 19 prijava, gdje ima još 11 mjesta. Za poslovno-pravne tehničare pristiglo je 36 prijava, pri čemu će 6 učenika morati birati drugo zanimanje - kaže ravnatelj prof. Branimir Leovac. U Srednjoj strukovnoj školi Orašje 29 učenika podnijelo je prijave za medicinske tehničare, po 28 za elektrotehničare i automehaničare, a samo je 9 prijava stiglo za frizere, kaže ravnatelj prof. Marijan Damjanović. U svim odjelima plan je upisati po 30 učenika. Upis je obavljen u četvrtak i petak, a prijave za drugi upisni rok, u nepopunjene odjele, primat će se u ponedjeljak 20.lipnja. U ŠC fra Martina Nedića u protekloj godini bilo je 411 učenika, od kojih je 73 upućeno na popravni ispit, 78 je godinu završilo s odličnim uspjehom, 140 je ocijenjeno vrlo dobrim, 107 učenika je ostvarilo dobar, a troje dovoljan uspjeh. Ukupna srednja ocjena na kraju godine je 3,20. U Srednjoj strukovnoj školi Orašje bilo je nešto više učenika, ukupno 439, gdje su i rezultati na kraju godine bolji u odnosu na drugu školu. Na ponovnu provjeru znanja upućeno je 13 učenika, tri učenika nisu uspjela završiti razred, odlikaša je bilo 74, vrlo dobrih 178, dobrih 158, a 13 je godinu završilo s dovoljnim uspjehom. Srednja ocjena je 3,64. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije