Zbog velike potražnje za kadrom i ove godine edukacija za zanimanje budućnosti

U općini Posušje ponovno obuka za CNC operatere

14.09.2022.
u 20:58

CNC operateri i dalje su jako traženi na tržištu rada te se velik broj tvrtki suočava s njihovim nedostatkom. Kako bi pomogli onima koji imaju afinitete prema ovom zvanju, iz Fondacije Tehnološki park Posušje i ove godine organiziraju obuku za CNC operatere te pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj.

- U cilju pružanja novih znanja i radnih vještina potrebnih za obavljanje poslova operatera/programera na CNC strojevima za obradu metala i plastike, stručnog osposobljavanja radi pronalaska radnog mjesta ili samozapošljavanja nezaposlenih osoba te osiguravanja kvalificirane radne snage domaćim poduzećima, Fondacija Tehnološki park Posušje poziva sve zainteresirane punoljetne osobe da podnesu prijavu za pohađanje obuke osposobljavanja za operatera/programera na CNC strojevima za obradu metala i plastike - objavljeno je na službenoj stranici Općine Posušje.

Obuka je organizirana u trajanju od 150 sati, a uključuje rad u programima SolidWorks i SolidCAM te praktičnu obuku na CNC strojevima. Kako su objasnili iz Fondacije Tehnološki park Posušje, obuka se održava kroz četiri mjeseca, triput tjedno od 16.30 do 21.30 u prostorijama Fondacije u sklopu Logističkog centra Posušje na adresi Poduzetnička zona Osrdak, Rastovača polje 40.

Ukupna cijena obuke je 1600 KM, međutim, 25 posto ovoga iznosa osiguravaju osnivači Fondacije, Općina Posušje i JU Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije - HERAG. Cijena obuke za operatera/programera na CNC strojevima za obradu metala i plastike koju plaća polaznik iznosi 1200 KM, objasnili su iz Fondacije. Javni poziv ostaje otvoren do 20. rujna. 

Ključne riječi
CNC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije