sbž

U Novom Travniku se provjeravaju kontaki zaraženog muškarca

bolnica u Travniku
23.03.2020.
u 13:11

U Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) provjeravaju se osobe s kojima je kontaktirao direktor tvornice BNT-TMiH iz Novog Travnika koji je, trenutno, jedini u toj županiji pozitivan na test zaraze koronavirusom, izjavio je ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić.

Matić je Feni kazao da muškarac, koji je zaražen, nema simpotome i da se prati njegovo zdravstveno stanje.

- Zavod za javno zdravstvo i domovi zdravlja i dalje provjeravaju s kojim osobama je kontaktirao i vjerojatno će oni koji, po epidemiološkim kriterijima, budu sumnjivi ići na testiranje. Nećemo poslati 500 ljudi na testiranje, nego one za koje epidemiolozi procijene - kazao je Matić, nakon izvanredne sjednice Vlade.

Radnici tvornice BNT – TMiH iz Novog Travnika su, kako je rekao, također, u samoizolaciji, a objekt kompanije je dezinficiran.

Muškarac iz Novog Travnika, zaražen koronavirusom, sudjelovao je 11. ožujka na proslavi u kompaniji "Igman" u Konjicu.

Ministar Matić je rekao da se u samoizolaciji u SBŽ-u nalazi oko 1.500 osoba, te da županijska Vlada počinje s nabavkom lijekova i zaštitnih sredstava za zdravstvene ustanove i državne institucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije