višednevno obilježavanje

U nedjelju Dan općine Kupres

kupres
15.09.2016.
u 20:36

Dan općine Kupres obilježava se 18. rujna. Naime, ime Kupres prvi se put spominje u jednom pisanom dokumentu - darovnici, posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu upravo na taj datum 1461. godine

Obilježavanje Dana općine Kupres počet će u petak, 16. rujna, kros utrkom učenika. Dan kasnije, u subotu, 17. rujna, u 14 sati, veterani Dinama i Hajduka na Gradskom stadionu Kupres odigrat će revijalnu utakmicu, a istoga dana, s početkom u 18 sati, održat će se šahovski turnir u restoranu "Kupres".

Na sam Dan općine Kupres, 18. rujna, izaslanstva će u 10:30 sati položiti vijence i upaliti svijeće kod masovne grobnice Suho polje, nakon čega će u crkvi sv. Obitelji biti služena sveta misa.

Svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Kupres održat će se u 12:15 sati, nakon čega slijedi kulturni program u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Kupresu.

Dan općine Kupres obilježava se 18. rujna. Naime, ime Kupres prvi se put spominje u jednom pisanom dokumentu - darovnici, posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu upravo na taj datum 1461. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?