Velibor Milivojević

"U najvišem interesu srpske zajednice je da podrži Marija Kordića"

08.02.2021.
u 21:46

Govoreći o tome zašto je u prvom krugu glasovanja glasao za kandidata HDZ-a Maria Kordića, Milivojević je naveo da cilj jeste biti do vlasti, ali ne pod svaku cijenu.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostar Velibor Milivojević izjavio je da današnje priopćenje Medžlisa Islamske zajednice Mostar upućeno prema njemu kao vijećniku sadrži prijetnje i poziv na nasilje, te izrazio žalost što su takve riječi došle iz jedne vjerske zajednice.

Milivojević je ukazao kako je “krajnje neprimjereno stavljanje u kontekst njega kao nekoga tko širi nemir i tko će jednom narodu nanijeti zlo, kao i da je potpuno neprihvatljivo stavljanje Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vjerskih objekata u Mostaru u politički kontekst”, javlja Srna. 

Milivojević je rekao kako je sa žaljenjem pročitao priopćenje Medžlisa i dodao kako se ta vjerska zajednica, kao i ostale, ne bi trebale miješati u politički život.

“Mogu imati mišljenje, ali komentari koji nose ovako teške kvalifikacije i opisani riječima koje u sebi nose prijetnju i poziv, kroz određeno negodovanje, na nasilje, u vremenu u kojem živimo je neprimjereno”, izjavio je Milivojević.

On smatra kako je krajnje vrijeme da svi pogledaju jedni drugima u oči i da za političke odluke, bile ispravne ili pogrešne, ne traže krivce u nekome drugom.

Prema njegovim riječima, nakon izbornog ciklusa, izbora vijećnika, te izbora rukovodstva Gradskog vijeća bilo je jasno tko se dogovarao i kako.

“Kada govorimo o političkim odlukama, glasovanju i združivanju dvoje protiv trećeg, ja sada postavljam pitanje svima – koja su dva naroda bila u vlasti proteklih dvanaest godina i gdje je bio treći?”, naglašava Milivojević.

On je istaknuo kako je uvijek govorio da će biti most i pomirljivi element u Mostaru, ali da ni u jednom trenutku nije govorio o političkoj neutralnosti, te dodao da svatko treba imati politički stav i iznijeti ga. 

“Ono što mi je na konstitutivnoj sjednici Gradskog vijeća najviše zasmetalo jeste to što se politički stavovi ne prezentiraju javnosti onako kako jeste. Onome tko se razumije u politiku i političke prilike u Mostaru jasno je kakve se političke igre igraju. Svaljujući teret neizbora ili izbora Bošnjaka na Srbina je krajnje nekorektno, jer što moj glas znači ako imate jedinstvo i dogovor kako u medijima prezentiraju državotvorne koalicije. Moj glas neće biti uopće važan”, naglasio je Milivojević.

Govoreći o tome zašto je u prvom krugu glasovanja glasao za kandidata HDZ-a Maria Kordića, Milivojević je naveo da cilj jeste biti do vlasti, ali ne pod svaku cijenu.

Podsjetio je na činjenicu da sve godine nakon rata nisu bili u vlasti i nisu bili politički prisutni, što je dovelo do potpune neprisutnosti Srba u gradskim institucijama i ustanovama.

“U ovom omjeru snaga i ovakvoj političkoj volji građana Mostara, te stavova i činjenja drugih stranka, na stranačkim organima odlučeno je da je u najvišem interesu srpske zajednice da podrži Marija Kordića i da budemo dio novoformirane vlasti. Mišljenja smo da će to biti i sa HDZ-om i sa SDA, jer i bez jednih i bez drugih teško da vlast može biti formirana”, dodao je Milivojević i dodao kako je razgovarao sa svima, ali da je, tijekom dogovora vođeno malo iskrenog razgovora.

Predsjednik medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem je izrazio iznenađenje zbog odluke Velibora Milivojevića da je na glasovanju za izbor gradonačelnika Mostara “podržao projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima”.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
08:08 09.02.2021.

Fino bi bilo da se javio na istu temu mijesanja vjerskih zajednica u politiku kada su se organizovale litije po Hercegovini ili mozda "blajburske mise". To mu nije smetalo. I ovaj predstavnik naroda se zvanicno upisao na listu licemjernih politicara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije