Pomoć invalidima

U Mostaru započela kampanja "Ponosni na sebe"

invalidi
14.04.2016.
u 13:27

Kampanja će zahtijevati jaku medijsku i potporu nevladinih organizacija kao i vladinih institucija koje će zajedno raditi na poboljšanju uvjeta osoba s invaliditetom

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) „Zajedno smo jači“ danas je konferencijom za novinare započela s kampanjom „Ponosni na sebe“.

Kampanja, koja će se provoditi tijekom cijele godine, započela je i na području Sarajeva, Doboja, Bijeljine i Tuzle.

- Kampanja će zahtijevati jaku medijsku i potporu nevladinih organizacija kao i vladinih institucija koje će zajedno raditi na poboljšanju uvjeta osoba s invaliditetom primjenom strateških ciljeva u okviru zajedničkih aktivnosti za jednake mogućnosti osoba s invaliditetom s ostalim građanima po pitanju ortopedskih i drugih medicinskih pomagala. U kampanji ćemo zahtijevati izmjene i dopune određenih zakonskih i podzakonskih akata kojima će se stvoriti društvo jednakih mogućnosti – objasnila je predsjednica Koalicije "Zajedno smo jači" Lejla Lelić.

- Kako bismo se se izborili za osobe s invaliditetom, njihove jednake šanse i prilike da s drugim građanima sudjeluju u svim segmentima života potrebna je primjena adekvatnih, individualno prilagođenih ortopedskih i drugih medicinskih pomagala jer ako ne možete doći onda ne možete ni sudjelovati - ocijenila je terenska koordinatorica Koalicije Jasminka Rebac.   

Ona je pozvala da u kampanji „Ponosni na sebe“ sudjeluju i medijske kuće te pojedinci i to, ne samo profesionalno, nego i privatno pričajući o njoj.

Članica radne skupine Koalicije Danijela Kegelj podsjetila je da je od 2010. godine i BiH potpisnica UN konvencija o pravima osoba, kao i niza drugih protokola kojima je preuzela svoju obvezu da osobe s invaliditetom imaju ista prava kao i sve druge osobe.

- Sve razine vlasti su se obvezale osobama s invaliditetom da će u cjelosti ispuniti obveze koje je zacrtala Konvencija i omogućiti im da imaju ista prava u sredini u kojoj žive, počevši od najranije dobi i cijelog sustava školovanja pa kasnije do zaposlenja i starosti - pojasnila je Kegelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?