POTPISAN UGOVOR

U Mostaru ujedinjena dva komunalna poduzeća u jedno zajedničko

13.02.2024.
u 13:46

U Mostaru su ujedinjena komunalna poduzeća, nakon što je danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara potpisan ugovor o integraciji javnih komunalnih poduzeća J.P. "Parkovi" i J.P."Komunalno" u novo komunalno poduzeće koje će djelovati na području čitavog grada.

Tim povodom gradonačelnik Mostara Mario Kordić i čelnici novom mostarskog poduzeća su kazali kao se radi o povijesnom pothvatu na čiju realizaciju se čekalo desetljećima.

"Pokušavale su razne uprave taj problem riješiti da grad Mostar ima jedno široko komunalno poduzeće i već dolaskom u ovaj mandat smo tražili model da ovo privedemo kraju i zahvaljujući svim ljudima iz Gradske uprave koji su bili u procesu zadnje tri godine, jer smo uspjeli na kraju i jako sam sretan", kazao je Kordić te poželio mnogo uspjeha čelnicima jedinstvenog mostarskog poduzeća i njihovim suradnicima.

Direktor novog jedinstvenog komunalnog poduzeća, J.P "Komunalno", Đani Rahimić je naglasio kako je ugovor službeno potpisan, a da će trebati još nekoliko dana da se priča realizira do kraja u sudu, te da će građani najkasnije da desetak dana zaista vidjeti na terenu ujedinjenje komunalnih poduzeća.

"Još ćemo ovaj mjesec poslovati odvojeno da se završi taj proces, jer ne možemo bez sudske registracije formalno izvršiti to ujedinjenje, ali danas je napravljen najvažniji korak u tom pravcu, tako da molimo za strpljenje i naše radnike koji su u nezahvalnom položaju, ali i građana čiju pomoć očekujemo, jer samo zajedno možemo ovaj grad učiniti ljepšim", rekao je Rahimić.

Uz reorganizaciju i nabavku opreme je najavio i povećanje plaća radnicima komunalnog poduzeća i bolje uvjete rada koji će kako vjeruje biti produktivniji i na terenu i na zadovoljstvo svih građana.

Izvršna direktorica Jadranka Senkić je naglasila kako su jako pozitivne rekcije građana na ujedinjenje komunalnog poduzeća što im daje dodatno vjetar u leđa, te da će svu pozitivnu energiju prenijeti u jedinstveno komunalno poduzeće kako bi napravili iskorak na terenu.

"Mnogo smo energije utrošili na ovaj projekt, a ove godine ćemo fokusna na službu za odvoz otpada i u upravljanje otpadom, službu za održavanje prometnica i rasvejetu, a da bi se to desilo potrebno je uložiti u svu opremu i na vozni park u koji dugo nije ulagano, ali našom reorganizacijom desit će se pomak i na tim poljima", rekla je Senkić te naglasila da će maksimalno biti otvoreni za građane i sve njihove primjedbe i sugestije putem raznih sredstava komunikacije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?