Koalicijski partneri

Čović, Nikšić i Dodik formirali tim za pripremu izmjena Izbornog zakona

01.06.2023.
u 16:14

Dragan Čović se nakon sastanka s predsjednicima stranaka iz koalicije na državnoj razini Miloradom Dodikom (SNSD) i Nerminom Nikšićem (SDP) obratio medijima.

 

On je kazao da je riječ o redovitom mjesečnom sastanku. Istaknuo je da je cilj sastanka bio stvoriti jedan prihvatljivi ambijent za učinkovitije funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti, kako na razini BiH, tako i na razini FBiH.

- Čini mi se da uz određene probleme koji iskrsnu, to ide pristojno i dobro, dobija se jedna dinamika kada je u pitanju Vijeće ministara i parlamentarni rad. Mislim da u Vijeću ministara to koordiniranje već funkcionira, sve odluke se donose jednoglasno i to treba sada dinamizirati. To dinamiziranje se odnosi na posjetu gospodina Varheljija, gdje smo donijeli plan od 31 mjere za ovu godinu. Mi želimo da u paketu sve te mjere idu, jer naše apsolutno opredjeljenje je Europska unija i vjerujem da ćemo to staviti kroz ove naše mehanizme koordiniranja vrlo brzo – rekao je.

Dodao je da malo zapinju kada je riječ o parlamentarnom radu te smatra da je potreban dogovor i na tom polju.

- Vjerujem da se može raditi na klimi međusobnog povjerenja. Tamo gdje nešto nismo usuglasili ne moramo to stavljati u prvi plan. Osim toga, dogovorili smo da damo po jednu osobu, koja bi krenula sa pripremom Izbornog zakona, da primarno dogovorimo koncept, način rada i da odredimo ljude koji će na tome raditi. Moguće da će u prvom dijelu obuhvatiti pitanje CIK-a i mehanizama provođenja izbora, ali kasnije i sve druge teme riješiti, jer naša obaveza je da u šest mjeseci od izbora to završimo. Gospodin Dizdar je postavljen u ime SDP-a, gospodin Nović u ime SNSD-a i gospođa Filipović u ime HDZ-a – kazao je Čović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?