Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U MORH-u prvi sastanak s Amerikancima o opremanju vozilima Bradley

19. svibnja 2022. u 20:22 0 komentara 178 prikaza

Predstavnici Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH održali su sastanak s američkim partnerima o usklađivanju aktivnosti za opremanje borbenim vozilima pješaštva Bradley, a ukupna vrijednost opremanja Bradleyima iznosi 196,4 milijuna dolara, priopćio je u četvrtak

Prvi koordinacijski sastanak predstavnika MORH-a i OS RH s američkim partnerima pod nazivom “Bradley program management review”, održan je od 16. do 19. svibnja u Ministarstvu obrane.

Iz MORH-a podsjećaju da je Vlada RH u siječnju ove godine donijela odluku o nabavi borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 ODS za potrebe opremanja Hrvatske vojske te dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava Državnog proračuna RH, u razdoblju od 2023. do 2027., za nabavu borbenih vozila.

Prihvaćena je ponuda Vlade SAD-a o donaciji 89 borbenih vozila pješaštva Bradley, obnovi i dovođenju u operativno stanje 62 borbena vozila te isporuci paketa roba i usluga za njih.

Ukupna vrijednost opremanja borbenim vozilom pješaštva Bradley iznosi 196,4 mililijuna dolara (bez PDV-a), ističu iz MORH-a .

Financijska sredstva za ovu godinu osigurat će se preraspodjelom sredstava u Državnom proračunu za 2022. u korist razdjela Ministarstva obrane.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.