Biskup Guido Gallese na Brdu ukazanja

U Međugorju sam upoznao snagu molitve

09.10.2021.
u 17:45

Mons. Guido Gallese, biskup biskupije Alessandria della Paglia u Italiji je u Međugorju, a susreli smo ga jutros na Brdu ukazanja tijekom molitve krunice koju je molio sa još sedam prijateljima koji su stigli s njim u Međugorje. Radosna srca podijelio je s nama svoje dojmove s hodočašća, prenosi Radiopostaja Mir Međugorje.

”Ovdje sam došao s malom grupom od osam hodočasnika, došli smo s dva auta. Došli smo sinoć, a u Međugorje smo došli zbog sutrašnje zlatne mise – 50. obljetnice misništva mons. Luigija Pezzuta, dosadašnjega apostolskoga nuncija u Bosni i Hercegovini. Jako sam radostan što sam ovdje te mi je ovo lijepa prilika za susret s Gospom u ovom svetom mjestu”, kazao je mons. Gallese naglašavajući još jednom kako je Međugorje imalo, i te još uvijek ima, veliku ulogu u njegovom životu. O tome je ovoga ljeta svjedočio i na Mladifestu.

”Međugorje je za mene jako važno iskustvo, jedno iskustvo koje me čini drugačijom osobom, jer ovdje sam upoznao molitvu, snagu molitve, imao sam duboko iskustvo klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. Također, za mene je ovo obnova poziva na nešto više i važnije u mom životu, podsjećanje na moj svećenički poziv kojega sam dobio ovdje 1985. godine, a u Međugorje sam došao prvi put 1982. godine”, kazao je mons. Gallese, a nakon što je objasnio što Međugorje znači njemu, govorio nam je i o tome što Međugorje znači za svijet.

”Svaka Gospina poruka ovdje završava s riječima zahvale što smo se odazvali Njenom pozivu. Tako da, ovo mjesto je mjesto preko kojega Gospa poziva svijet da budu vjerni Bogu. Prošloga ljeta jedna mlada djevojka je došla sa mnom u Međugorje, i nakon što je puno puta bila u Lourdesu, kazala je da je ovdje centar svega Isus Krist. Gospina ukazanja ovdje su kristocentrična. Gospa nas ovdje podsjeća da duhovni život, molitva, sveta misa, ispovijed, preobraćenje i Riječi Božje su stupovi našega života”, zaključio je mons. Guido Gallese, biskup biskupije Alessandria della Paglia u Italiji.

Dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, čije je odreknuće od aktivne službe prihvatio papa Franjo, zbog navršene dobne granice, 31. kolovoza 2021., ove godine slavi i svoj zlatni svećenički jubilej – 50 godina misništva. Nakon što je jubilej obilježio u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, u rujnu ove godine, nadbiskup Pezzuto proslavit će ovaj zlatni jubilej i u Međugorju, zahvalnom sv. misom u nedjelju 10. listopada u 18 sati. Župni ured Međugorje poziva župljane i hodočasnike da budu dionici ovoga svečanog i zahvalnog misnog slavlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?