TRAGEDIJA

U Litvi preminuo hrvatski vojnik. Bio je sudionik Domovinskog rata iz Bosanske Posavine

Nikola Čutuk/PIXSELL
13.12.2017.
u 08:53

Večernji list doznaje da je vojniku, nakon što mu je pozlilo, u pomoć pritekla medicinska ekipa njemačkog kontingenta s kojima su hrvatski vojnici u Litvi.

MORH je izvijestio da je jučer u Litvi i preminuo 41-godišnji hrvatski vojnik.  

"Pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi. 

Riječ je o pripadniku HRVCON eFPBG DEU, M.P., rođenom 1976. godine. Pripadniku je pozlilo, nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije, pripadnik je preminuo", izvijestili su iz MORH-a. 

Bio je sudionik Domovinskog rata

Večernji list doznaje da je vojniku, nakon što mu je pozlilo, u pomoć pritekla medicinska ekipa njemačkog kontingenta s kojim su hrvatski vojnici u Litvi. Vojnik, 41-godišnjak, bio je sudionik Domovinskog rata iz Bosanske Posavine, a nalaz obdukcije pokazat će točan uzrok smrti.  

Prvi hrvatski kontingent upućen je u studenome u Republiku Litvu, gdje sudjeluje u sklopu borbene skupine pod vodstvom Savezne Republike Njemačke (1. HRVCON-a eFPBG–DEU) u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti NATO-a. Hrvatski kontingent u Republici Litvi smješten je na vojnom poligonu "Rukla", 110 kilometara sjeveroistočno od Vilniusa.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?