Humanost

U Kiseljaku djeluje Facebook grupa koja pomaže potrebitima

21.10.2016.
u 10:00

Da društvene mreže nužno ne znače gubitak vremena, dokaz je i Facebook grupa koju je prije dva mjeseca formirala Tanja Babić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika. Zatvorena grupa humanitarnoga karaktera ima 300-ak članova, a naziv pod kojim djeluje je “Pomoć svima koji je trebaju... i naše malo nekome je puno”.

- Funkcioniramo tako što netko javno ili anonimno predstavi problem ili potrebu, uputi apel za pomoć nekoj osobi ili obitelji. Uglavnom su to konkretne stvari, odjeća, obuća, namještaj, školski udžbenici. Drugi članovi potom pronalaze načina i prikupljaju potrebne stvari. Taj proces ide vrlo brzo jer svatko od nas ima dosta stvari koje mu nisu potrebne i ne koristi ih, objasnili su nam članovi ove male, ali aktivne društvene zajednice. Prema riječima Tanje Babić, inicijatorice osnivanja humanitarne Facebook grupe u Kiseljaku, ideju za ovakav način pomaganja pronašla je u Dubrovniku gdje postoji slična grupa. - Zapravo, moja je želja oduvijek bila pomagati ljudima sustavno. Jedino što nisam znala je kako tu želju uobličiti. Već pet godina u srednjoj školi u kojoj radim vodim sekciju koja nosi naziv “Mladi volonteri”. Zajedno smo odradili niz humanitarnih akcija tako da mi iskustva na tom području ne nedostaje, kaže Babić. Naglašava i veliku angažiranost članova Facebook grupe koji se svakodnevno javljaju s konkretnim prijedlozima i načinima pomoći. Primjerice, neki od članova plaćaju užinu učenicima slabijeg imovinskog statusa. Posebno je angažirana na planu pomoći Nikolina Vujević, socijalna radnica koja se uključila u koordinaciju mnogih akcija pomoći potrebitima. Novac prikupljaju samo u iznimnim i hitnim slučajevima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije