zbog lažnih podataka

U godinu i pol poništili 84 prijave prebivališta

osobna
15.09.2017.
u 09:32

Novi Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH, koji je na snagu stupio prije nešto više od dvije godine, donio je nova pravila za bh. građane kada je u pitanju prijava prebivališta.

Za njegovo provođenje nadležni su MUP RS-a i županijski MUP-ovi koji su zaduženi u slučaju nepravilnosti poništiti prijave prebivališta. Do poništavanja najčešće dolazi zbog neistinitih podataka i nepoštivanje obveze odjave prebivališta. U MUP-u RS-a nemaju točan broj poništenih prijava jer, ističu, zakonom nije propisano posebno vođenje evidencije o broju poništenih prijava prebivališta.

- Činjenica je da se u tijeku godina kada se održavaju izbori događa da u određenim općinama dolazi do povećanog broja fiktivnih prijava kojima se nastoji utjecati na biračke popise - kazali su za Klix.ba iz MUP-a RS-a. Dodaju da kontinuirano vrše nadzor i kontrolu zakonitosti prijava. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?