novo zakonsko rješenje

U Federaciji na snagu stupa Zakon o roditeljima njegovateljima

ilustracija
09.09.2021.
u 17:55

Predviđeno je da roditelji, odnosno njegovatelji djece i odraslih sa stopostotnim invaliditetom dobiju pravo na mjesečnu naknadu u visini neto najniže plaće u Federaciji BiH

Usvajanjem životno važnih zakona i odluka, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, danas je završio 12. redovitu sjednicu.

Nakon duže rasprave, jednoglasnu podršku izaslanika dobio je Zakon o roditeljima njegovateljima.

U pitanju je novo zakonsko rješenje kojim se tretira pravo roditelja djece, odnosno osoba s poteškoćama u razvoju. Zakonom koji će nakon što ga je usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH moći stupiti na snagu, predviđeno je da roditelji, odnosno njegovatelji djece i odraslih sa stopostotnim invaliditetom dobiju pravo na mjesečnu naknadu u visini neto najniže plaće u Federaciji BiH, prenosi Klix.ba.

Budući da je tijekom rasprave ukazano i na niz nedostataka čijim bi se otklanjanjem na kvalitetniji način mogao riješiti status roditelja njegovatelja, uz zakon je usvojen i zaključak kojim je Dom naroda obvezao priređivača zakona, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, da u roku od tri mjeseca izradi i uputi u proceduru izmjene i dopune donesenog zakona uvažavajući i primjedbe iznesene u raspravi u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije