Liječenje na teret Fonda solidarnosti

U FBiH u prošloj godini liječeno 78 osoba oboljelih od AIDS-a

17.07.2016.
u 07:00

U 2015. godini u okviru programa dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog savjetovanja i testiranja na HIV/AIDS i hepatitis C i nabavu lijekova Federalnog fonda solidarnosti izvršeno je ukupno 8576 usluga savjetovanja i testiranja na HIV, i liječeno je 78 pacijenata oboljelih od AIDS-a, navodi se u konsolidiranom izvješću o izvršenju financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu.

Testiranja po centrima

U okviru ovog programa sredstvima financirani su troškovi po temelju savjetovanja prije i nakon testiranja na HIV, testiranja na HIV/AIDS; dijagnosticiranja za sve slučajeve kojima je nakon testiranja nalaz testa na HIV pozitivan i to dijagnostičkim postupcima: Western-Blot, PCR- kvantitativni i kvalitativni i genotipizacija; testiranja na hepatitis C rizičnih skupina i nabava lijekova za liječenje otkrivenih slučajeva pozitivnih na HIV. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?