kreševo i kupres

U dvije općine u BiH već se zna tko će pobijediti na izborima

izbori
ilustracija
20.08.2016.
u 08:14

U Kreševu i u općini Kupres (RS) samo se jedna osoba kandidirala za poziciju načelnika

U dvije općine u BiH već se zna tko će biti općinski načelnik – dakle, što se tiče "borbe" za poziciju načelnika, potpuno će mirno biti u Kreševu i u općini Kupres (RS).

Naime, u ove dvije općine samo se jedna osoba kandidirala za poziciju načelnika, piše Radiosarajevo.ba.

Tako je jedini kandidat u Kreševu Renato Pejak iz HDZ-a BiH. Inače, trenutni načelnik u Kreševu je Radoje Vidović, također iz HDZ-a.

Podsjetimo, na prošlim lokalnim izborima u Kreševu kandidiralo se šest kandidata, a pobijedio je biznismen i član Narodne stranke radom za boljitak Zdravko Miličević. Miličević je ostavku podnio u rujnu 2013., a potom su raspisani izvanredni izbori na kojima su bila samo dva kandidata- Željko Puljić (HDZ 1990) i Radoje Vidović (HDZ BiH), koji je tada bio u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Najviše glasova dobio je Vidović.

U općini Kupres (RS) jedini kandidat je Gojko Šebez iz SNSD-a, trenutno službenik u Općini.

Na prošlim izborima u ovoj općini su se prijavila dva kandidata – Risto Milišić (SNSD) i njegov prezimenjak, Milan Milišić (PDP). Tada je pobijedio Risto Milišić, koji je i aktualni načelnik.

Kontaktirali smo i Centralnu izbornu komisiju BiH, čija je 

Glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Maksida Pirić za Radiosarajevo.ba je kazala kako nikakvih ograničenja po ovoj osnovi nema i da im je dovoljan samo jedan glas da pobijede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?