Carnival Magic

U Dubrovnik uplovio kruzer, među posadom ima i državljana BiH

20.05.2020.
u 10:18

U luku Gruž u Dubrovniku jutros je stigao kruzer Carnival Magic s kojeg bi se trebalo iskrcati 756 članova posade, među kojima su i državljani BiH.

Romano Perić, koordinator Međunarodne organizacije transportnih radnika u Hrvatskoj i pomoćnih glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske, objasnio je u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska da sva posada Carnival Magica neće biti iskrcana u istom trenu.

- To će se obavljati u segmentima, postupno, i to kroz dva dana, jer imamo najavu da će brod ostati i danas i sutra u luci, rekao je Perić.

MUP će obaviti formalnosti pregleda dokumenata, a usput i mjeriti temperaturu pojedinim članovima posade, dodao je.

- Uvjereni smo da na brodu nema zaraženih s obzirom na to da je tako dugo u karanteni, ali svejedno ćemo se držati nekakvih restrikcija vezanih za ovu cijelu situaciju, bit će to prilično pomno i pažljivo odrađeno, poručio je Perić.

Prije luke Dubrovnik brod je bio u Gibraltaru. Među 756 članova posade deset je nacionalnosti, a na brodu radi samo pet-šest Hrvata, za razliku od sljedećeg broda, koji će doći 28. svibnja, Carnival Breeze, a na kojemu se očekuje nešto više od sto hrvatskih pomoraca. Većina na brodu koji danas stiže dolazi iz Ukrajine i Rumunjske, a tu su i neki pomorci iz okruženja, državljani Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovačke, BiH, Albanije, Kosova i tako dalje, naveo je Perić, koji je također rekao da je operacija repatrijacije bila izuzetno kompleksna.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije