vlada rs

U dijelovima RS-a proglašeno izvanredno stanje zbog afričke svinjske kuge

svinje
Ivica Galovic/PIXSELL
10.07.2023.
u 20:15

Vlada Republike Srpske proglasila je danas izvanrednu situaciju za područje grada Bijeljina i općina Lopare i Ugljevik zbog pojave i širenja zarazne bolesti afričke kuge svinja. 

Odluka o izvanrednoj situaciji je donesena na telefonskoj sjednici vlade i stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS.

Donošenjem Odluke o proglašenju izvanredne situacije za dio teritorija Republike Srpske zbog pojave i širenja zarazne bolesti afričke kuge svinja, snage za zaštitu i spašavanje iz Zakona o zaštiti i spasavanju u izvanrednim situacijama stavljaju se pod komandu Republičkog stožera za izvanredne situacije, osim organizacijskih jedinica, koje djeluju u koordinaciji sa Republičkim stožerom za izvanredne situacije, priopćeno je iz Vlade Republike Srpske, prenose agencije.

U Republici Srpskoj potvrđeno je 75 žarišta afričke svinjske kuge, a izvršeno je neškodljivo uklanjanje 2.350 svinja. Na teritoriji Brčko distrikta potvrđena su 22 žarišta bolesti, a izvršeno je neškodljivo uklanjanje oko 330 svinja. U Federaciji BiH nema prijavljenih slučajeva ove zarazne bolesti.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije