GORICA/GRUDE

U četvrtak komemoracija arheologu Tihomiru Glavašu

18.10.2021.
u 16:07

Hrvatska franjevačka arheološka zbirka sv. Stjepana Prvomučenika Gorica, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i Maticom hrvatskom - Ogranak Grude, organizira komemoraciju prof. Tihomiru Glavašu.

Komemoracija će biti u staroj crkvi u Gorici, u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, s početkom u 11 sati.

Tihomir Glavaš (1951. - 2021.) bio je arheolog i povjesničar, a preminuo je 2. listopada 2021. godine u svojoj 70. godini života. 
Diplomirao je studij povijesti i latinskog jezika na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Posebno se bavio proučavanjem crkvene arhitekture, od kojih se ističu ranokršćanska bazilika i starohrvatska crkva u Gorici, ranokršćanska bazilika u Barama kod Konjica, predromanička crkva u Vrutcima kod vrela Bosne i ostala brojna nalazišta. Tihomir Glavaš godinama je sudjelovao u radu povjerenstava za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije