Azilantski centri

U centrima će biti stranci koji iskažu namjeru za međunarodnom zaštitom

04.10.2015., Baranjsko Petrovo Selo - Suprotno najavama, granicni prijelaz s Madjarskom u Baranjskom Petrovom selu zasad nije zatvoren za izbjeglice. Iza 15 sati stiglo je novih 10 autobusa s izbjeglicama, a Madjari ih propustaju da udju u zemlju.  Photo:
14.11.2015.
u 06:45

Prijedlog zakona o azilu nudi učinkovitija i svrsishodnija rješenja u oblasti azila te propisuje uvjete i postupak za odobravanje izbjegličkog i statusa supsidijarne zaštite te privremene zaštite

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH podržao je principe prijedloga zakona o azilu. Podsjećanja radi, Vijeće ministara BiH nedavno je utvrdilo prijedlog zakona o azilu s oznakom "E" kao potvrdom visoke razine usklađenosti s odgovarajućom legislativom Europske unije u ovoj oblasti. Razdvajanjem zakona o azilu od zakona o strancima žele se na trajniji i učinkovitiji način riješiti pitanja migracijskih tijekova u Bosni i Hercegovine uz uvažavanje međunarodnih standarda i sagledavanja mogućnosti za njihovu realnu provedbu u BiH.

Prijedlog zakona o azilu nudi učinkovitija i svrsishodnija rješenja u oblasti azila te, između ostalog, propisuje uvjete i postupak za odobravanje izbjegličkog i statusa supsidijarne zaštite te privremene zaštite, kao i prava i obveze tražitelja azila.

Malo podataka

Kod izrade zakonskih rješenja, jedna od vodilja je bila činjenica prema kojoj je BiH područje sa znatnim kretanjem populacije, kako izvan nje tako i u zemlji. Isto tako u BiH ne postoje precizni podaci o broju njezinih građana koji su otišli u inozemstvo i onih koji se vraćaju.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?