rješavanje stambenog pitanja

U Čapljini se grade dvije zgrade za raseljene osobe

21.06.2018.
u 11:17

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić razgovarao je u četvrtak s predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Uprave za izbjeglice i prognane HNŽ-a te predstavnicima Razvojne banke Vijeća Europe Bosne i Hercegovine o rješavanju stambenog problema raseljenih osoba.

Na sastanku je riječi bilo o nastavak suradnje na projektu CEB II "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja", koji se odnosi na rješavanje stambenog pitanja raseljenih osoba iz kolektivnog centra u Tasovčićima i alternativnog smještaja interno raseljenih osoba, priopćeno je iz čapljinske općine.

- Projektom se želi zatvoriti kolektivni centar u Tasovčićima, kao i da se stambeno zbrinu ljudi koji su korisnici alternativnog smještaja naše općine na način da se sagrade dvije zgrade za sve navedene korisnike, tj. za osobe koji su prognani s bilo kojeg područja Bosne i Hercegovine, a koji do sada nisu uspjeli riješiti svoje stambeno pitanje. Veliku pomoć imamo od ministra Čordaša koji se na poseban način založio za Čapljinu, a ovo je i prilika da mu se na tome zahvalimo - kazao je načelnik Vidić.

CEB II projekt podrazumijeva zatvaranje kolektivnih centara u BiH, a nositelj projekta je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica BiH. Implementator projekta je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a UNHCR daje tehničku podršku projektu.

Za realizaciju projekta potrebno je 1,4 milijuna eura koja su prikupljena od različitih donatora, a općina Čapljina u projektu sudjeluje dodjelom zemljišta i osiguravanjem cjelokupne infrastrukture.

Sudionici sastanka obišli su i teren na Modriču gdje se planiraju izgraditi dvije zgrade s ukupno 44 stana u koje će se smjestiti korisnici kampa u Tasovčićima i osobe koje još uvijek koriste alternativni smještaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije