zaustavljeno 28 kamiona

U Busovači obilježena godišnjica zaustavljanja konvoja JNA na Kaoniku

22.09.2022.
u 11:21

Dana 21. rujna 1991. godine u mjestu Kaonik, općina Busovača, zaustavljen je konvoj JNA od 28 kamiona. Spomenuti kamioni su prevozili granate koje su bile “namijenjene” za prostor Sarajeva.

Godišnjica zaustavljanja konvoja JNA na Kaoniku, obilježena je jučer u Busovači, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača.

Program obilježavanja godišnjice započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem spomen obilježju palim braniteljima, a zatim je u župnoj crkvi svetog Ante Padovanskog služena sveta misa za pet pripadnika brigade HVO-a “Nikola Šubić Zrinski” koji su poginuli 21. rujna 1993. godine na Prosju.

U obilježavanju obljetnice sudjelovali su nositelj liste HDZ BiH - HNS za Zastupnički dom PS BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kandidatkinja na listi HDZ BiH - HNS za Zastupnički dom PFBiH I predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić, kandidatkinje HDZ BiH - HNS na listi za Sabor ŽSB: zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto i predsjednica ZŽ HDZ BiH "KKK" TO GRAD Karolina Klasan, predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak, predstavnici braniteljskih udruga predvođeni predsjednikom Zajednice udruga HVO HB ŽSB Dragom Smoljom i predsjednikom UDVDR HVO HB Busovača Marinkom Ćosićem, te članovi OO HDZ-a BiH Busovača, Mladeži i Zajednice žena.

Podsjetimo, dana 21. rujna 1991. godine u mjestu Kaonik, općina Busovača, zaustavljen je konvoj JNA od 28 kamiona. Spomenuti kamioni su prevozili granate koje su bile “namijenjene” za prostor Sarajeva.

Šezdesetak slabo naoružanih pripadnika rezervnog sastava policije, uz mještane Kaonika, Skradna i druge stanovnike, hrabro je stalo ispred konvoja koji je bio upućen za Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?