SARS-CoV-2

U Bosni i Hercegovini 212 novozaraženih koronavirusom, pet osoba preminulo

20.09.2020.
u 12:34

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata zabilježeno 212 novozaraženih koronavirusom od čega je 166 u Federaciji BiH, 45 u Republici Srpskoj i jedna zaražena osoba u Brčko distriktu. Pet osoba je preminulo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 960 uzoraka, od kojih je 166 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH, osim Bosansko-podrinjske. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su tri nova smrtna ishoda. Preminuli su muškarci iz Jajca i Sarajeva, kao i žena iz Tuzle.

U posljednja 24 sata je kod 45 ljudi u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo koronavirusa, a analizirana su 632 uzorka.

Radi se o 32 muškaraca i 13 žena, 18 mlađih, 20 srednjih i sedam osoba starijih životnih dobi. Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljene su dvije smrti u kojima je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Riječ je o muškarcu i ženi srednjeg i starijeg životnog vijeka iz Banje Luke i Gacka.

Danas je u Brčko distriktu BiH registriran još jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o ženskoj osobi koja je 1957. godište.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije