prognoza

U Bosni danas kiša i susnježica, Hercegovini pljuskovi

kisa
17.04.2024.
u 08:50

U  Bosni i Hercegovini jutros je pretežito oblačno vrijeme. U nižim područjima Bosne pada kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U sjevernim i zapadnim područjima u Hercegovini kiša ili lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 08.00 sati (°C): Bjelašnica, Ivan-sedlo -1; Sokolac, Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zenica 1; Doboj, Sanski Most, Zvornik 2; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor 3; Mostar 7; Široki Brijeg 8; Trebinje 12 i Neum 13.

Atmosferki tlak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 10 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežito oblačno vrijeme. U nizinama Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Djelomično smanjenje naoblake i postepeni prestanak padalina poslijepodne i u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu zemlje do 14 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidromteorološkog zavoda BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije