prognoza

U BiH sutra oblačno sa susnježicom i snijegom

af
Foto: FENA
18.04.2017.
u 15:15

U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme.

Više padavina bit će ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. Tijekom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. U Bosni se očekuje između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom.

U Hercegovini prijepodne bit će pretežno oblačno. U jutarnjim satima bit će sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovini dana u Hercegovini smanjenje oblačnosti. Vjetar će puhati umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnja. Najviša dnevna između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnja. 

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura zraka oko 1 stupanj, a najviša dnevna oko 5.

Danas se jače naoblačenje sa sjeverozapada postepeno proširilo na cijelu zemlju i uslovilo zahlađenje, kišu i snijeg.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Bihać, Drvar i Jajce 5, Bugojno i Sanski Most 6, Banja Luka 7, Prijedor 8, Doboj, Gradačac i Livno 9, Ivan-sedlo i Tuzla 10, Zenica 11, Sokolac 12, Bijeljina 14, Sarajevo i Srebrenica 15, Grude 16, Neum 17, Mostar i Stolac 18 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije