Uvoz rabljene odjeće raste iz godine u godinu

U BiH prošle godine uvezeno 3500 tona rabljene odjeće vrijedne 6,7 milijuna KM

14.02.2018.
u 11:00

Dok pojedini bh. građani izdvajaju stotine maraka kupujući markiranu odjeću, sve je više onih koji si mogu priuštiti kupnju samo rabljene odjeće i obuće u tzv. second hand trgovinama, ali i na tržnicama te internetu i društvenim mrežama. Iz godine u godinu sve se više rabljene odjeće uvozi u BiH, što potvrđuju i službene informacije. Naime, prošle godine u BiH je uvezeno gotovo 3500 tona u vrijednosti od 6,7 mil. KM, najviše u posljednje tri godine. Dominira uvoz iz Njemačke, koji iznosi 2,69 mil. KM.

Opća neimaština

Visoke cijene, a niske plaće i mirovine, koje često kasne, surova su realnost BiH. Zbog sve slabije kupovne moći, bh. građani su prisiljeni štedjeti na svemu, pa i na hrani, tako da odjeća slijedi tek ako se uspiju platiti računi i kupiti hrana. Zbog svega, prodaja rabljene odjeće doživjela je pravi “bum” posljednjih godina. Prodavačica iz jedne “second hand” trgovine kaže kako tu kupuju svi - studenti, umirovljenici, ali i sveučilišni profesori.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije