prognoza

U BiH oblačno, kiša u Hercegovini

dfs
13.01.2017.
u 09:15

 U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini. Tijekom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima zemlje. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Kupres i Zenica 0, Goražde, Ivan-sedlo, Mostar i Zvornik 1, Bijeljina i Sokolac 2, Livno i Trebinje 3, Gradačac 4, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Tuzla 6, Srebrenica 7, Doboj, Jajce i Neum 8, Prijedor i Sanski Most 9, Banja Luka i Bihać 10 stupnjeva. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U istočnim i dijelovima centralne Bosne manje oblaka razdobljima. U jutarnjim satima i prijepodne s kišom u Hercegovini, na zapadu, sjeverozapadu Bosne i dijelomično centralnim područjima s kišom i snijegom u višim područjima. Poslijepodne i u večernjim satima u ostatku Bosne kiša i susnježica, koja će preći u snijeg.

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na zapadu Bosne. Očekivana količina padavinau toku 24 sata: u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne od 60 do 100, na istoku Bosne od 5 do 10, u ostalim područjima, uglavnom od 10 do 25 l/m2. Vjetar, umjeren do jak, s olujnim udarima južni i jugozapadni. Najviša dnevne od 3 do 9, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Tijekom dana povremeno sa slabom kišom. Snijeg se očekuje krajem dana i u večernjim satima i u noći sa petka na subotu. Najviša dnevna temperatura oko 7 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije