Ilija Nakić, general HVO-a, član Predsjedništva HNS-a BiH

U BiH nema zadovoljnih, vrijeme je da sjednemo i dogovorimo se

30.01.2019.
u 10:00

Ilija Nakić 90-ih godina bio je strah i trepet za agresore, a o njegovu ratnom putu i zapovijedanju, da je kojim slučajem to činio pod američkom zastavom, dosad bi bile napisane knjige i snimljeni filmovi. Zapovijedao je postrojbom Sveti Duh, HVO Travnik, brigadom HV Frankopan, 3. gardijskom motoriziranom brigadom Jastrebovi, bio je svojedobno i zapovjednik Zbornog područja Vitez. Nakon završetka rata otišao je u Zagreb, odakle je, uz praktično, usvojio i teorijsko znanje te se u BiH vratio kao školovan vojnik. U listopadu 2018. kao nositelj liste HNS-a u središnjoj Bosni osvojio je najveći broj glasova i postao zastupnik u SBŽ-u. Proteklog vikenda na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru izabran je u Predsjedništvo ove krovne institucije hrvatskog naroda u BiH. U intervjuu kaže kako je radostan što su sve hrvatske stranke prepoznale važnost trenutka i ujedinile se u borbi za jednakopravnost.

Dosad je bilo teško ujediniti sve hrvatske stranke, ali Deklaracija HNS-a je, izgleda, u tome uspjela. Istaknuto je zajedništvo. Kakav je vaš stav o tome?

- Svi smo svjedoci da smo u bliskom vremenu imali razne pritiske, ružna događanja, promjene vlasti na način da to nije bilo voljom hrvatskog naroda. Sigurno da je sretna okolnost što su svi prepoznali ciljeve koji su jedinstveni i zajednički, prepoznali važnost trenutka i sigurno će u budućnosti ova Deklaracija donijeti boljitak hrvatskom narodu u BiH, a, duboko vjerujem, i hrvatskom narodu u cjelini.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?