Šantek:

U BiH do 9, 30 jutros izdano više od 3000 potvrda za glasovanje

izbotri
Foto: FENA
11.09.2016.
u 12:02

 U Bosni i Hercegovini, gdje su za glasovanje na izborima za Hrvatski sabor otvorena 34 biračka mjesta, do 9, 30 sati jutros izdano je više od 3000 potvrda za glasovanje-  izjavila je za Fenu potpredsjednica DIP-a Renata Šantek.

- Od tog ukupnoga broja, u Mostaru je izdano više od 2000, u Sarajevu nešto manje od 500, u Tuzli oko 200 i oko 100 u Banja Luci- kazala je potpredsjednica DIP-a, navodeći kako ti statistički podaci ne govore i o pravom stanju, odnosno o broju birača koji su i doista izišli na glasovanje.

Podsjeća kako je u BiH s jučerašnjim danom izdano je 2500 tisuća potvrda za glasovanje, od čega najviše u Mostaru - 1800.

Inače, prijevremeni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj zakazani su za danas, 11. rujna, a građani koji imaju hrvatsko državljanstvo u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa mogli su ostvariti jučer te danas, 11. rujna.

Prema informacijama koje je DIP dobio iz Veleposlanstvima RH u BiH te drugim generalnim konzulatima u Mostaru, Banja Luci i Tuzli, sva su biračka mjesta u BiH jutros su otvorena na vrijeme, nema nikakvih dojava o nepravilnostima i sam tijek glasovanja uredno protječe.

- Na biračkim mjestima su uz članove biračkih odbora i članovi stranaka (na vlasti i opoziciji) te promatrači koji prate sam rad biračkih odbora, čeme se doprinosti transparentnom i zakonitom radu tih odbora -dodala je potpredsjednica DIP-a Renata Šantek.

O neslužbenim rezultatima glasovanja, kaže Šantek,  moći će se govoriti u ovisnosti od toga koliko će birački odbori, nakon zatvaranja biračkih mjesta, imati posla oko zbrajanja rezultata.

Po njezinim riječima, DIP će imati konferenciju u polnoć kada bi trebao izići s prvim rezultatima s unesenih biračkih mjesta ali da će glasovanje još uvijek trajati na pojedinim mjestimu inozemstvu, jer se zadnje biračko mjesto zatvara u Los Angelesu ujutro u 4 sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?