Drugi dio pomoći

U BiH danas stiže dodatnih 100.000 kirurških maski iz Poljske

01.06.2020.
u 10:21

U BiH danas stiže drugi dio poljske pomoći za borbu protiv epidemije virusa korona koja se sastoji od 100.000 kirurških maski, te 10.000 litara sredstva za dezinfekciju.

Veleposlanik Poljske u BiH Jaroslav Linderberg uručit će pomoć ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, priopćeno je iz ovog Veleposlanstva.

Iz Varšave je 26. svibnja krenula poljska pomoć za BiH, Srbiju, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo.

Ukupnu pomoć Poljske čini više od 60.000 litara sredstava za dezinfekciju za površine i ruke, te 600.000 kirurških maski, koji će biti raspoređeni bolnicama u cijeloj regiji.

"Pomoć zadovoljava trenutne potrebe zemalja zapadnog Balkana, koje su je zatražile, između ostalog, u okviru Euroatlantskog koordinacijskog centra za odgovor u katastrofama NATO", ističe se u priopćenju.

Iz Veleposlanstva se navodi da je pomoć u borbi s epidemijom na zapadnom Balkanu samo nastavak aktivnosti Poljske u ovoj regiji, koja dosljedno i aktivno podržava zemlje regiona na njihovom putu k europskim integracijama.

Ceremonija primopredaje pomoći zakazana je za 11 sati na Carinskom terminalu u Sarajevu.

Iz Poljske je 18. svibnja u Sarajevo već stiglo 50.000 zaštitnih kirurških maski i tisućuh litara sredstva za dezinfekciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?