Dani maline i meda”

U bh. pčelinjaku nastao “Čoko-med”, zdravija verzija krem-namaza

03.07.2019.
u 10:31

Općina Žepče četvrti će put biti domaćin izlagačima na sajmu poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” koji se tradicionalno održava u drugoj polovini srpnja u organizaciji Razvojne agencije Žepče.

Izlagači dobitnici zlata

Cilj je promocija poljoprivrednih proizvoda te podizanje svijesti o važnosti kupnje domaćih proizvoda. Partner sajma je Agroklaster d.o.o Stari Jankovci iz RH, a pokrovitelj načelnik općine Mato Zovko. Sajam je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDŽ-a. Bit će predstavljene ponude proizvođača iz gotovo cijele BiH, kao i brendovi iz RH okupljeni oko Agroklastera d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije. U ponudi će se naći razne vrste domaćih sokova i prerađevina od voća koji se proizvode u Hercegovini i središnjoj Bosni. Tu je i “Čoko-med” proizveden u pčelinjaku Rajčević u Kozarskoj Dubici i smatraju ga zdravijom verzijom krem-namaza. Među izlagačima su i brojni dobitnici zlatnih medalja u proizvodnji meda i pčelinjih proizvoda u BiH. Proizvode će predstaviti domaće tvrtke Bosnaplod d.o.o. Brčko i Ecomedico d.o.o. iz Sarajeva. Agroklaster d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije iz RH zastupat će brojne brendove s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kao što su med i pčelinji proizvodi, prirodni sokovi od aronije i jabuke, čaj od aronije, domaći džemovi, sirevi, bučino ulje i sjemenke, kisele šparoge te velik izbor domaćih slavonskih vina. Za sve izlagače i posjetitelje pripremljeni su i darovi iznenađenja, uz degustacije domaćih proizvoda i bogat program KUD-ova iz Žepča. Bit će podijeljeno šest novčanih nagrada za najljepše uređene štandove u kategorijama jagodičastog voća, povrća, prerađevina i slastica, med i pčelinji proizvodi, prirodna kozmetika i ljekobilje te u kategoriji ostali proizvodi.

Stručni skupovi

Bit će održano i nekoliko stručnih skupova, a predavači su predstavnici Razvojne agencije Žepče, načelnik općine Stari Jankovci Dragan Sudarević i predstavnici Agroklastera d.o.o. direktor Zdenko Podolar i zamjenik direktora Željko Cirba. •

Ključne riječi
med

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?