POSLJEDNJA 24 SATA

U Belgiji od COVID-19 preminulo još 36 osoba, zaraženih više od 57.000

27.05.2020.
u 13:17

U Belgiji je u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 137 osoba, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 57.592,  a od COVID-19 umrlo je 36 osoba.

Krizni stožer Belgije priopćio je kako je u posljednja 24 sata hospitalizirano 36 osoba, a iz bolnice je otpušteno 145.

Broj pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu manji je za 29 i iznosi 220.

Od infekcije u ovoj zemlji do sad su umrle 9.364 osobe, od toga 48 posto u bolnicama, a 51 posto u staračkim domovima, prenosi  Anadolu Agency (AA).

Dok se u zemlji nastavlja proces normalizacije, u izjavi belgijske Službe za javno zdravstvo istaknuto je da se u slučaju ponovnog porasta broja slučajeva mogu primijeniti politike izolacije drugog vala.

Da bi se to izbjeglo naglasili su važnost izolacije pacijenata i pridržavanja fizičke distance.

Druga faza normalizacije u zemlji počela je početkom prošle sedmice. Škole su otvorene 18. svibnja uz poštivanje propisanih mjera.

Muzeji i zoološki vrtovi ponovno su otvorili svoja vrata, pod uslovom primjene mjera opreza i prodaje karte putem interneta. Pod istim uslovima mogu raditi i biblioteke.

Otvoreni su i frizerski saloni, a svadbe i sahrane mogu se organizovati uz prisustvo maksimalno 30 ljudi.

Belgijsko vijeće za nacionalnu sigurnost ponovno će zasjedati 3. lipnja i poduzeti sljedeće korake. Naredni korak u normalizaciji će biti poduzet najranije 8. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?