Naslovnica Vijesti

U Banjoj Luci ‘Bijelo dugme’, Trebinjce zabavljao Željko Joksimović

14. siječnja 2017. u 13:15 0 komentara 151 prikaza
sdas

Novu godinu, po julianskom kalendaru Banjalučani su sinoć dočekali uz koncert „Bijelog dugmeta“, u Trebinju je nastupao Željko Joksimović, a u Višegradu bend „No smoking orkestra“.

Iako je snijeg podao gotovo cijele večeri, to nije omelo jedan broj Banjalučana da na glavnom trgu sinoć slušaju neke od najpoznatijih pjesama „Bijelog dugmeta“ u novim aranžmanima.

U Novu godinu po julijanskom kalendaru Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović uveli su ih uz numeru “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”.

Pokrovitelj ovog koncerta na otvorenom u Banjoj Luci je predsjednik RS-a.

Grad Banja Luka i kulturni centar “Banski dvor” organizirali su u ponoć vatromet i svečani doček pravoslavne nove godine ispred Banskog dvora i porte Hrama Hrista Spasitelja, a u kulturno-umjetničkom programu nastupio je veliki Gradski tamburaški orkestar i Orkestar “Tamburaši sa Vrbasa”.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Јeruzalemska patrijaršija poštuju julijanski ili stari kalendar koji je uveo Julije Cezar 45 godine p.n.e i koristio se u cijeloj Europi do 16. stoljeća, kada se prelazi na gregorijanski kalendar.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.