banja luka

U banjalučkoj bolnici pacijentici odstranjen tumor težak 30 kilograma

bolnica
24.10.2018.
u 13:36

Liječnici Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjoj Luci, u suradnji sa abdominalnim kirurzima te zdravstvene ustanove, uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili benigni tumor materice težak gotovo 30 kilograma.

Pacijentici, srednje životne dobi, tumor je rastao pet godina. Međutim, tek početkom listopada ove godine se zbog ovog problema javila liječniku.

Nakon urađene dijagnostike utvrđeno je postojanje tumorske mase koja je svojom veličinom ispunjavala cijeli trbuh i to od male karlice do rebarnih lukova.

Operativni zahvat, koji je trajao više od četiri sata, podrazumijevao je multidisciplinarni kirurški pristup ginekologa i abdominalnih kirurga.

Tumor se nalazio iza želuca, na glavi pankreasa i ispod jetre, priopćeno je iz UKC-a.

Pacijentica se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno opravlja.

Složeni operativni zahvat uradili su specijalista ginekologije i akušerstva dr. Sladibor Lakić, specijalista općee i abdominalne kirurgije dr. Dragan Tomić, specijalisti ginekologije i akušerstva dr. Andrija Baničević i dr. Boris Popović, specijalista opće i abdominalne kirurgije dr. Željko Grahovac, specijalista anestezije sa reanimatologijom dr. Migdad Hadžibegović, medicinski tehničar Dragan Marčeta i instrumentarka Tanja Rudić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije