epidemija se ne stišava

U 24 sata u BiH još 231 novozaraženi i devet žrtava koronavirusa

PIXSELL
01.08.2020.
u 12:42

Za razliku od jučerašnjega rekordnog dana po broju zaraženih u BiH još od pojave prvog slučaja zaraze koronavirusom početkom ožujka kada su zabilježena čak 434 nova slučaja, danas nešto mirniji dan. U posljednja 24 data zabilježen je ukupno 231 novozaraženi.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati) u Federaciji BiH su testirana 444 uzorka, od kojih su 162 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Bosansko-podrinjskoj, Tuzlanskoj, Hercegbosanskoj Sarajevskoj županiji, što znači da nema novozaraženih samo u jednoj - Posavskoj županiji..

U Federaciji BiH do sada su testirana 87.552 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 7013 osoba, oporavio se 3571 pacijent, 60  u protekla 24 sata. Do sada su zabilježena 163 smrtna slučaja. U posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su četiri smrtna slučaja, preminuli su žena iz Gračanice i tri muškarca iz Sarajeva. 

U pоsljеdnjа 24 sata u entitetu RS nа virus SARS-CoV-2 је tеstirаnо 522 uzоrkа, а infеkciја је pоtvrđеnа kоd 69 osoba, priopćili su iz Instituta za javno zdravstvo RS-a. Priјаvljеnа su i četiri 4 smrtnа slučаја (оsоbе iz Ljubinja, Pеtrоvа, Biјеljinе i Višеgrаdа), а u Univеrzitеtskоm klinčkоm cеntru Rеpublikе Srpskе је prеminulа i jedna оsоbа iz Brčkоg kоd kоgа је dоkаzаnа infеkciја SARS-CoV-2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?