SAMO U MOSTARU

U 2013. deset plaća, ove godine i manje

mostar
Foto: Stojan Lasić/Večernji list/PIXSELL
08.01.2014.
u 10:38

- Dobili smo samo obavijest kako kraj fiskalne godine nije 31.12.2013. nego 31.1.2014. Sada nam trebaju isplatiti dvije plaće do kraja siječnja. Takav je dogovor - rekao nam je predsjednik Sindikata vatrogasaca Milenko Zovko

Svi koji primaju plaće iz proračuna Mostara u 2013. godini su dobili 10 plaća. Sindikati kažu kako je od toga bilo devet smanjenih. Iako su gradski službenici trebali dobiti 11 plaća u 2013., a jedna se trebala prenositi u 2014. na kraju su prenesene dvije.

Isplata dvije plaće

- Dobili smo samo obavijest kako kraj fiskalne godine nije 31.12.2013. nego 31.1.2014. Sada nam trebaju isplatiti dvije plaće do kraja siječnja. Takav je dogovor - rekao nam je predsjednik Sindikata vatrogasaca Milenko Zovko. U Gradskoj upravi samo su nam rekli kako se nadaju da će isplata plaća ove godine biti u najmanju ruku kao prošle godine. Neslužbeno se doznaje kako će se mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić sastati s predstavnicima OHR-a, a tema razgovora je proračun Mostara za 2014. godinu. - Sve se čini da grad ispuni svoje obveze u ovoj godini - rekli su nam kratko u mostarskoj Gradskoj upravi. S druge strane, sindikati poručuju kako neće biti blagi u pregovorima kao prošle godine. - Imali smo razumijevanja, željeli smo osigurati isplatu plaća da naši ljudi mogu podmiriti kredite i osigurati minimalne potrebe svojoj obitelji. Ove godine se vodimo onom “koliko para, toliko muzike”. Nećemo pristati da dočekamo travanj, a da nam se ne isplati nijedna plaća za ovu godinu - poručili su mostarski vatrogasci. Oni očekuju kako će Gradska uprava kao adut koristiti isplatu dvije plaće iz 2013. godine.

Prebacivanje plaća

- Reći će da su nam dali dvije plaće, ali naravno neće spomenuti da je to od prošle godine. Nema više takvog ponašanja. U 2012. godini su nam kasnili s isplatom jedne plaće, u 2013. su nam dvije plaće prebacili u 2014., samo možemo nagađati koliko će nam plaća od ove godine prebaciti u 2015. Nema više popuštanja, a očekujemo i da će nam isplatiti i zaostatke - poručio je Zovko mostarskim gradskim vlastima.

Sindikati su poručili kako neće bježati od obustave rada, te kako njihove obitelji neće biti žrtve i trpjeti zbog izostanka dogovora političara. Do izbora u Mostaru je još minimalno devet mjeseci, a ako se uzme u obzir da je za izbor gradonačelnika ranije trebalo i godinu dana nije teško zaključiti kolike bi mogle biti posljedice ovakvog stanja u gradu na Neretvi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije