Gospodarstvo

Tvornica peleta poslala radnike kući

pelet
21.01.2016.
u 07:00

Tvornica za proizvodnju peleta “Interwork” u bosanskopetrovačkoj Poslovnoj zoni “Gorinčani” koja je otvorena u travnju 2013., zbog problema s likvidnošću i nedostatka sirovine, morala je obustaviti proizvodnju, piše Večernji list BiH. Nažalost, 32 radnika ostala su bez posla. Zbog neizmirenih obveza ove tvrtke prema Općini, utemeljene uz pomoć talijansko-bosanskoga kapitala i Agencije za promidžbu stranih ulaganja ocijenjene najznačajnijim investitorom u BiH za 2013., ponovno pokretanje proizvodnje za sad je nemoguće. Peletara je inače utemeljena prije osam godina i direktor Sanel Liđan bavio se trgovinom i konzaltingom u oblasti eko-energenata. Zajedno s talijanskim ulagačima, uložio je 3,000.000 konvertibilnih maraka u novi pogon peleta. Zlatko Hujić, načelnik općine B. Petrovac, kaže kako je Općina ovoj tvrtki dala zemljište u PZ “Gorinčani” po vrlo povoljnim uvjetima, a ona nije ispunila sve odredbe ugovora. - Trebali su zaposliti 32 radnika i ova radna mjesta očuvati u sljedeće dvije godine. Oni su zaposlili ovaj broj ljudi, ali su tvornicu zatvorili prije isteka vremenskog razdoblja, a radnike otpustili, kazao je Hujić.
- Kad je tvornica otvorena, omogućili smo joj beneficirane uvjete koje smo na sjednici OV usvojili pa je cijena građevinskog zemljišta bila upola niža, a i sve ostalo. Imali su maksimalne povlastice, ali ih nisu poštovali od trenutka kad su radnike otpustili kući. Mi smo jednostavno pristupili proceduri naplate onoga što je trebalo biti njihova beneficija. To se, međutim, pretvorilo u teret. Oni su sad u izvršnom postupku. Trideset i nešto tisuća maraka potražujemo od njih. To će biti njima skinuto s računa, kazao je Zlatko Hujić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?