'NAJGORI BOŽIĆ IKADA'

Tužna priča izazvala bijes: Nakon 70 godina blagdane će provesti razdvojeni...

Foto: Facebook
1/2
20.12.2017.
u 14:30

91-godišnjem Herbertu Goodinu rečeno je da mora napustiti instituciju za njegu u kojoj živi sa svojom suprugom, 89-godišnjom Audrey Goodine, te mora otići u drugu instituciju zbog narušenog zdravlja.

Kanadski bračni par "u najboljim godinama" ostao je šokiran kada su saznali da će, nakon što su sedam desetljeća bili zajedno, ovaj Božić morati provesti razdvojeni, piše BBC. 

91-godišnjem Herbertu Goodinu rečeno je da mora napustiti instituciju za njegu u kojoj živi sa svojom suprugom, 89-godišnjom Audrey Goodine, te mora otići u drugu instituciju zbog narušenog zdravlja. 

Majka je plakala...

U petak su paru rekli da se Herbert mora preseliti za vikend, a ta priča izazvala je bijes stanovnika Kanade. - Majka je plakala kada sam jučer s njom razgovarala - napisala je na Facebooku njihova kćer Dianne Phillips. 

- Majka mi je rekla: Božić je za nas gotov. Ovo nam je najgori Božić ikad. Zašto nisu mogli čekati s preseljenjem nakon blagdana - dodala je Phillips u svom statusu. 

Samo su slijedili pravila

Njoj su iz regionalnog ureda koji je odgovoran za rad domova za njegu kazali da se otac mora preseliti u drugi dom gdje će dobiti bolju zdravstvenu zaštitu jer mu je zdravlje narušeno. Ona nije mogla odmah donijeti odluku pa ih je ured, po njezinim riječima, "natjerao da sami donesu odluku. 

Potom su odbili njezin zahtjev da preseljenje odgode za tjedan kasnije. Tražila je to da bi joj roditelji mogli provesti Božić zajedno. Predstavnik doma je na Facebooku objasnio da je odluka o preseljenju donesena na temelju pravila koja je donijela kanadska Vlada te da bi bilo protuzakonito da se na njih ogluše te su mogli ostati bez licence da su to napravili. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?