tuzla

Tuzlanska zračna luka u ovoj godini očekuje oko 600.000 putnika

16.01.2018.
u 15:10

Vlada Tuzlanske županije usvojila je Plan poslovanja zračne luke u Tuzli za 2018. godinu, a jedan od projekata koji se namjerava okončati u ovoj godini je nadogradnja i proširenje putničkog terminala, kojim se planiraju osigurati kapaciteti za oko 700.000 putnika godišnje.

Direktor zračne luke u Tuzli Rifet Karasalihović izjavio je na konferenciji za medije nakon sjednice županijske vlade da je u odnosu na 2017. godinu planirano povećanje broja putnika za 12 posto.

Navodi da je u prošlog godini s tuzlanske zračne luke prevezeno 535.000 putnika, a tijekom 2018. godine planirano je oko 600.000 putnika.

Planiran je i završetak realizacije projekta izgradnje prilaznih svjetala, koja bi omogućila neometano polijetanje i slijetanje zračnih luka tijekom smanjene vidljivosti, a koji je u zastoju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

-U suradnji s Vladom TŽ i Vladom Federacije BiH, želimo okončati pregovore s Ministarstvom obrane BiH oko dobivanja zemljišta, kako bi se zračna luka u Tuzli mogla neometano razvijati na području bivše vojne baze Dubrave - naglasio je Karasalihović.

Planirano je i povećanje ukupnih prihoda za 12 posto, odnosno planinani su prihodi od oko 11 i po milijuna KM.

Trenutno je na tuzlanskoj zračnoj luci zaposleno 170 radnika, a u ovoj godini je u planu zapošljavanje još 20 novih radnika. Također, planirano je i uvođenje novih avio linija.

Ministar trgovine, turizma i prometa TŽ Mirsad Gluhić najavio je da se od ožujka ove godine uvodi avio linija Tuzla-Beč, tri puta tjedno. 

Ocijenio je da je tuzlanska zračna luka jedan od poketača razvoja ove županije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije