APEL ZA POMOĆ

Tuzlak traži brata blizanca za kojeg sumnja da je ukraden u Beogradu kao beba!

blizanac
09.12.2015.
u 10:39

Objavljujemo apel mladog studenta Murisa Demirovića, koji traži brata blizanca za kojeg sumnja da je ukraden kao beba u bolnici u Beogradu 1991. godine i da je živ i zdrav.

Apel prenosimo u cijelosti.

„Moje ime je Muris Demirović moja priča glasi ovako. 

Rođen sam 22.05.1991. godine u Tuzli. Imam 24 godine, završavam Rudarski fakultet. Rođen sam zajedno sa svojim bratom blizancem u Tuzli 1991.godine. Nakon poroda smo zadržani nekoliko dana u bolnici u Tuzli zbog malih problema sa disanjem. 

Potom smo hitno prebačeni u Beograd u inkubatore s tim da sam ja bio dosta slabiji od brata, a on je bio i teži od mene za 1 kg i imao je imao veće šanse da preživi od mene. 

Nakon nekoliko dana boravka u bolnici desilo se to da je mojim roditeljima javljeno da je moj brat umro i da dođu po mene! Roditelji su u Beogradu u bolnici zahtijevali da vide mog brata, svoje drugo dijete. 

U bolnici su rekli da on više nije živ, bez bilo kakvog dokaza, bez bilo čega i nisu dozvolili ništa više. Smrtni list nisu dali na uvid rekli su da to ne postoji! 

Ja mislim da je moj brat blizanac živ. Osjećam to u dubini duše! 

Molim vas da ovo podijelite. Bolnica u kojoj smo bili u Beogradu je Institut za majku i dijete. 

Hvala!“ 

Stoji u apelu mladog Murisa Demirovića koji traži brata blizanca za kojeg sumnja da je ukraden u Beogradu 1991. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?