od 22. do 24. svibnja

Tužitelj Brammertz u posjetu Sarajevu

Serge Brammertz
22.05.2018.
u 13:07

Tužitelj Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serge Brammertz boravit će u Sarajevu od 22. do 24. svibnja u okviru priprema za predavanje redovitog polugodišnjeg izvještaja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Brammertz će se u Sarajevu sastati s vršiteljicom dužnosti glavnog tužitelja Gordanom Tadić s kojom će razgovarati o procesuiranju ratnih zločina u BiH.

On će se također sastati s organima za nestale osobe, agencijama za provedbu zakona i međunarodnim partnerima kako bi razgovarao o užoj suradnji u potrazi za nestalim osobama.

Tužitelj Brammertz će se također sastati s akterima civilnog društva s kojima će razgovarati o njihovim naporima na promociji pomirenja u BiH i regiji. Tužitelj će se također susresti s pripadnicima diplomatske zajednice.

Očekuje se da će tužitelj Brammertz svoj sljedeći izvještaj prezentovati Vijeću sigurnosti početkom lipnja.

Ključne riječi

Komentara 1

PI
pinkec
18:43 22.05.2018.

Je li se još primjenjuju dva različita zakona za zločne koje su napravili pripadnici Armije BiH i one, koje su napravili pripadnici HVO-a? Može li se znati koliko je kojih osuđeno i na koliko godina?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije