novalić ponovio

Turski investitori grade dvije tvornice u BiH, posao za 200 radnika

Ilustracija
22.01.2021.
u 18:54

Ovih dana u posjetu BiH borave investitori iz Turske koji imaju namjeru ulagati u sektor namjenske industrije u Bosni i Hercegovini. Već su održani sastanci u Živinicama i Konjicu. Turski investitori su s načelnikom Živinica Samirom Kamenjakovićem razgovarali o projektu koji bi se realizirao u poslovnoj zoni grada. Prema riječima načelnika projekt je vrijedan 70 milijuna maraka, a zaposlenje će pronaći oko 100 ljudi, domaćih kadrova iz oblasti industrije i kemije.

Dolazak investicije rezultat je posjeta premijera FBiH Fadila Novalića, koji je prilikom zadnjeg boravka u Turskoj imao konstruktivan sastanak s predstavnicima kompanije iz ove zemlje, što će izvjesno je rezultirati i implementacijom ovog značajnog projekta.

Novalić kaže da se dogovaraju lokacije za dvije tvornice. 

- Meni je jako drago da je kompanija Ateşçi prepoznala Bosnu i Hercegovinu kao zanimljivu za investiranje. Mi smo s tom kompanijom obavili više sastanaka i ovih dana su održani tehnički sastanci. Dogovaramo se o lokacijama dvije tvornice. Nastojati ćemo pomoći investitorima da prođu kroz svu proceduru izdavanja raznih dozvola- naglašava Novalić.

Kaže kako bi ove dvije tvornice na samom početku njihovog rada zaposlile nešto više od 200 radnika, a naravno rastom kompanije i broj radnika bi se povećavao.

- U narednim mjesecima ćemo imati posjete investitora nadam se da ću i tada imati dobrih vijesti kao što su ove sa kompanijom Ateşçi - najavio je premijer Novalić.

Predstavnici tvrtke “Ateşçi” , koja je jedna od vodećih kompanija koje se bave proizvodnjom strojeva za namjensku industriju u svijetu i predstavnici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su jučer i Općinu  Konjic, gdje su se sastali sa općinskim načelnikom Osmanom Ćatićem  i predstavnicima Gospodarskog društva Igman Konjic.

Cilj posjeta bio je uspostavljanje suradnje s Općinom Konjic i gospodarskim poduzećima iz Konjica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?