Sukob oko kadova

Trumpova Hrvatica Ricardel napala ministra Mattisa i sada odlazi u resor trgovine

22.03.2017.
u 07:00

Mira Radielović Ricardel, podrijetlom Hrvatica iz Breze u BiH, koja je posljednjih mjeseci bila u važnom dijelu tranzicijskog tima za obranu i nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, zbog svojih sukoba s ministrom obrane, generalom Jamesom Mattisom najvjerojatnije će napustiti resor obrane i skrasiti se u Ministarstvu trgovine. Kako je objavio ugledni američki portal Defence news, dva mjeseca od početka rada Trumpove administracije, vodeće pozicije u Ministarstvu obrane uglavnom su ostala ispražnjene. Bliski suradnici ministra Mattisa potiho ističu nadu da će se bliska Trumpova suradnica, ‘koju vide kao zapreku’ za imenovanje dužnosnika, uskoro naći u novoj ulozi, što bi trebalo ubrzati proces imenovanja otkako je Mattis preuzeo ured.

Zadužena za sigurnost

Ricardel je trenutačno u Uredu za predsjedničko osoblje i bila je među ključnim osobama koje su provodile intervjue s kandidatima za visoke pozicije. Više izvora, uključujući one koji su dio te administracije, istaknulo je da su se ministar James Mattis i Mira Ricardel Radielović izravno sukobili oko imenovanja. Po istome izvoru Ricardel se nadala da će u Pentagonu dobiti poziciju na kraju tranzicijskog razdoblja, vjerojatno kao podtajnica u resoru obrane zadužena za politička pitanja. Istodobno, dok Mattisovi bliski suradnici promatraju Miru Radielovic kao zapreku, ljudi iz Trumpova tima smatraju je kao odanog vojnika koji radi u interesu predsjednika. “Ona je iznimno visoko poštovana i omiljena u Bijeloj kući”, rekao je jedan od izvora u administraciji. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?