Klinički centar u Sarajevu

Troje turista iz Kine testirano u Sarajevu na koronavirus, čekaju se rezultati

KCUS
25.02.2020.
u 13:30

Na koronavirus je testirano troje turista iz Kine, a koji borave u Sarajevu. Oni su podvrgnuti testiranju zbog simptoma koje su imali, prvenstveno zbog visoke temperature.

U Bosni i Hercegovini, prema do sada javnosti dostupnim informacijama, nema zaraženih koronavirusom. Međutim, postoje sumnje i provjere zdravstvenog stanja kod nekoliko pacijenata.

Na društvenim mrežama i forumima se danas spekulira kako je na Klinički centar u Sarajevu smješteno troje zaraženih pacijenata.

Iz KCUS-a  je za Faktor potvrđeno da je na koronavirus testirano troje turista iz Kine, a koji borave u Sarajevu. Oni su podvrgnuti testiranju zbog simptoma koje su imali, prvenstveno zbog visoke temperature.

-Podvrgnuti su testiranju, ne može se trenutno ništa tvrditi, čekamo rezultate - rečeno je Faktoru iz KCUS-a.

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, zbog mjera predostrožnosti odlučila je da zaposlenici KCUS-a obustave sva službena putovanja. Iz te zdravstvene ustanove savjetuju da i ostali u državi poduzmu slične mjere, prvenstveno kada su u pitanju putovanja u područja u kojima su potvrđeni slučajevi pacijenata zaraženih koronavirusom. Takav savjet ponajviše se odnosi na ekskurzije školske djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?